Stamp Quiz Answers (Ocotber 2021)

875793da-8791-4675-8f6b-0f16b76dbe43

Latest Posts
09 September 2021
|
No peeking! Here are the answers to the philatelic quiz as featured in the September 2021 issue of Stamp Collector, see how many you got right!

How many did you get right? Find out here with the answers to the latest stamp quiz.

Stamp Quiz (October 2021) Answers
 

  1. Why were several pillar boxes across Great Britain painted gold in 2012?
    ANSWER: To honour Gold Medal winners in that year’s Olympic Games.

  2. Why were stamps issued in 1891 by Tierra del Fuego?
    ANSWER: To frank mail from Tierra del Fuego to the nearest ports of Chile or of the Argentine Republic.

  3. Which creature featured on Australia’s 1s green issue of 1959?
    ANSWER: Platypus

  4. In addition to HMQ, whose portrait appears on the Antigua 2c of 1961?
    ANSWER: Admiral Lord Nelson

  5. What are the people seen on this stamp doing? (Clue: The year was 1965)
    ANSWER: They are refugees fleeing from East To West Germany.

  6. What was pigeon post mail officially known as on Great Barrier Island, New Zealand?
    ANSWER: Great Barrier Pigeon-Gram. NZ authorities refused to accept any name that included “post” or “postal”.

  7. Which country used floating mail stamps, and why?
    ANSWER: In 1921 Netherlands insisted that insured mail carried aboard ships had to be stored on deck in special safes that would float if a ship sank.

  8. Between which two US cities did the Pony Express carry mail in 1861?
    ANSWER: Between St Joseph, Missouri and Sacramento, California.

  9. What is xylography?
    ANSWER: Printing from wood blocks. (from the Greek word xulon meaning wood… and graphos meaning writing.)

  10. In which year did Great Britain cede Heligoland to Germany?
    ANSWER: 1890

Advertisements

Get stamp articles direct to your in-box…

SIGN UP TO THE FREE NEWSLETTER TODAY and we'll send you news, views and stamp guides direct to your inbox. It's completely free and we'll never share your data with anyone else.


Further reading

Find out more about stamp collecting and improve your philatelic knowledge with these stamp guides…